Πολιτική

Επιμένει το ΔΝΤ σε δεσμεύσεις από τη ΝΔ

Επιμένει το ΔΝΤ σε δεσμεύσεις από τη ΝΔ
Την πληροφορία ότι το ΔΝΤ θέλει δεσμεύσεις από τη ΝΔ ότι δεν θα ακυρώσει την συμφωνία με την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε νωρίτερα με δημοσιογράφους.

Από την Πειραιώς η απάντηση είναι ίδια με εκείνη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha, ότι δεν θα βάλει καμία υπογραφή και δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση. Ο αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες είπε ακόμα ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά έχει συμβεί και στο παρελθόν. Στην Πειραιώς ξεκαθαρίζουν ότι αυτό που είχε συμβεί στο παρελθόν δεν είναι το ίδιο αλλά σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υπογράψει για κάτι που όχι μόνο δεν συμφωνεί αλλά θα έπρεπε και οι ίδιοι οι δανειστές να έχουν αποτρέψει αφού γνωρίζουν από οικονομικά.

Στέλεχος της ΝΔ τονίζει στα dikaiologitikanews ότι όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση δεν δέχονταν επουδενί να συζητήσουν για μέτρα που γνώριζαν ότι δεν αποδίδουν. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση , από το 2013 και μετά αποδείκνυε ότι είχε δίκιο μόλις έβγαιναν τα στοιχεία και πάλι δυσκολεύονταν. Ετσι εκφράζουν την απορία πως είναι δυνατόν να προβλέπουν μείωση στόχου ανάπτυξης και ταυτόχρονα επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάνουν τα 100 δις ευρώ, δηλαδή το ένα τρίτο του χρέους! «Εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών και εμάς μας υποχρέωσαν σε δύο χρόνια να δώσουμε τα 2/3 των ληξιπρόθεσμων που παραλάβαμε από τον Παπανδρέου» λέει ο αξιωματούχος της ΝΔ για να συμπληρώσει ότι όλα αυτά σίγουρα θα επανεξεταστούν πιθανότατα στην τρίτη αξιολόγηση μετά τις γερμανικές εκλογές.