Πολιτική

Αμανατίδης: Πολιτική μας δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία

Αμανατίδης: Πολιτική μας δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία
«Η πολιτική δέσμευση που έχουμε, ως κυβέρνηση και ως κόμμα, είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και αυτό θα το κάνουμε, είτε συμπαραταχθεί η Νέα Δημοκρατία, είτε έρθει απέναντί μας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR κατηγόρησε «απόλυτη ευθύνη" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "για όλα τα σενάρια καταστροφολογίας, τα οποία έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα και δεν βοηθούν τη χώρα».

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι "ακόμη και τώρα τελευταία στιγμή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, δηλαδή ότι δεν θα ψηφίσουν τα θετικά μέτρα" επισημαίνοντας ότι το πολυνομοσχέδιο έχει 163 άρθρα, και όχι ένα, ακριβώς "για να μην έχει κανείς τη δικαιολογία να πει ότι αυτό δεν το ψηφίζω, γιατί είναι "όλα πακέτο".

Αναφερόμενος στα αντίμετρα ύψους 7,6 δισ. ευρώ, άσκησε κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "αν είναι δήθεν για την Νέα Δημοκρατία το ότι μηδενίζεται τελείως η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, αν είναι δήθεν η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν είναι δήθεν τα ποσά τα οποία δίνονται με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 700.000.000 ευρώ, θα πρέπει να ερωτηθεί ο κόσμος, στον οποίο θα πάνε τα χρήματα αυτά".

Ερωτηθείς για το ύψος των πλεονασμάτων, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η δέσμευση είναι το 3,5%, εξηγώντας ότι "σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όταν βάζεις κάτω τα οικονομικά στοιχεία, τα μέτρα τα οποία έχεις, την ανάπτυξη την οποία προσδοκάς, κάνεις κάποιες προβλέψεις" και ξεκαθάρισε πως "η πρόβλεψη του οικονομικού επιτελείου για τα έτη αυτά περιγράφεται".

Τέλος απαντώντας αναφορικά με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι "ενισχύουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Είναι ένας από τους παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να προσθέσουν υπεραξία στις προσπάθειες της χώρας μας". Ως τελευταίο παράδειγμα της ελληνικής διπλωματίας στις κινήσεις αυτές ανέφερε τη σημαντική Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Α. Μεσόγειο με τη συμμετοχή αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών και στόχο τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 22-23 Μαΐου και οργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από το υπουργείο Εξωτερικών, παράλληλα με τις διεθνείς επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους και άλλους ηγέτες.

NETWORK