Πολιτική

Ετοιμη ακόμα και για εκλογές η ΝΔ - Η ατζέντα Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις

Ετοιμη ακόμα και για εκλογές η ΝΔ - Η ατζέντα Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις
Στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη επενδύει για την έξοδο της χώρας από την κρίση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο ίδιος θα προχωρήσει σε μία σειρά προτάσεων καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για ανικανότητα να κάνει σημαντικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία διότι κυριαρχεί η ιδεοληψία του κρατισμού και της απομόνωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους προέδρους των ΝΟΔΕ να είναι σε ετοιμότητα γιά κάθε ενδεχόμενο αν και το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες δεν είναι σήμερα ισχυρό. Όμως, στις κλειστές συσκέψεις της Πειραιώς, δεν το αποκλείουν εάν μία σειρά γεγονότων και κυρίως νέων αποτυχιών της κυβέρνησης, οδηγήσουν, για παράδειγμα σε απαιτήσεις των δανειστών να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή νωρίτερα από το 2019. Την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης συγκαλεί το συμβούλιο των τομεαρχών του κόμματος όπου θα δώσει κατευθύνσεις και γι την δική του αυξημένη δραστηριότητα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα κομμάτι των σκέψεών του μιλώντας στο συνέδριο Concordia για τις  δομικές μεταρρυθμίσεις και λύση στο χρέος ως συνταγή για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.  Για τις μεταρρυθμίσεις διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται μόνο στην φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και πρόσθεσε : «  Όταν μιλάω για μεταρρυθμίσεις, δεν εννοώ μόνο το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων ή την προώθηση αποκρατικοποιήσεων. Αυτές είναι σίγουρα σημαντικές, αλλά οι βαθιές τομές που έχει ανάγκη αυτή η χώρα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τη διαρκή μετεκπαίδευση, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τα απαραίτητα προσόντα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές προκλήσεις».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκή υπόθεση καθώς αποτελεί  πια κοινό στόχο η δημιουργία θέσεων εργασίας , η εμπέδωση της ασφάλειας αλλά και η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Η αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική πολιτική , όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο συνέδριο είναι και θέμα εθνικής πολιτικής αφού οι κυβερνήσεις δίνουν το στίγμα του εκσυγχρονισμού της οικονομίας για να αποδώσει καρπούς και να γίνει ανταγωνιστική.
Οι μεταρρυθμίσεις θα αποτελούν από δω  τον κεντρικό πυρήνα των παρεμβάσεων του Κ. Μητσοτάκη ώστε να καταδειχθεί με σαφήνεια η τεράστια διαφορά που υπάρχει από τις αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα  κινητήρια δύναμη είναι και η ρύθμιση του χρέους με σοβαρές συζητήσεις και όχι ανούσιους παλικαρισμούς.