Πολιτική

Αλ.Τσίπρας: Το Brexit επιβεβαιώνει ότι παραμένει η διάκριση αριστεράς και δεξιάς

Αλ.Τσίπρας: Το Brexit επιβεβαιώνει ότι παραμένει η διάκριση αριστεράς και δεξιάς
«Η διάκριση αριστεράς δεξιάς παραμένει η κυρίαρχη πολιτική διαφοροποίηση στην Ευρώπη. Και το αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο το βεβαιώνει.» ανέφερε στην ομιλία του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ήττα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία καθως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα. Συμπλήρωσε ότι «Ωστόσο κάνουν λάθος όσοι υπολογίζουν στη διαρκή ηγεμονία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, γιατί αυτή αποτέλεσε την αιτία της γέννησης και όχι της ήττας του αντιευρωπαϊσμού.»

«Χρειαζόμαστε πολιτικά αποτελέσματα για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης. Ισχυρές δεσμεύσεις και πράξη. Να δοθεί τελος στις εξαιρέσεις, όπως συνέβη με την περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.»

«Οι προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν την σφραγίδα τους στην συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης.» Ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 «Η κοινωνική Ευρώπη, οφείλει να είναι προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις. Να εργαστούμε για άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των λαών».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/877859645020184576}