Πολιτική

Κικίλιας για ονομασία ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Κικίλιας για ονομασία ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό
«Δεν γίνεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες», δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm, o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, στη Βουλή, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Για τη θέση της ΝΔ επ' αυτού είπε ότι είναι σαφής. «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υπενθυμίζοντας ότι αυτό «κατοχυρώθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά στο Βουκουρέστι, και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα από κανέναν».

«Εγείρεται ένα μείζον θέμα, γιατί σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν διαφορετική άποψη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες. Κατά το δοκούν και ειδικά για πολύ σημαντικά θέματα. Οπότε, αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η δεδηλωμένη μπορεί να υπάρχει, όταν στα πάρα πολύ σημαντικά θέματα η κυβέρνηση στηρίζεται από το σύνολο, των 153. Αλλιώς δεν υπάρχει».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ