Πολιτική

Μακρόν: Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες

Μακρόν: Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες
«Σας ευχαριστω πολύ κ. Πρόεδρε για τα θερμά σας λόγια. Από χθές η Γαλλία θρηνεί μετά τον τυφώνα (...) και να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί, πολλοί λαοί είναι θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για τη χώρα του αποτελούν δράσεις για την καταπολέμιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες» τόνισε ο κ. Μακρόν και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της.

Το Προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 13:00.

Τον κ. Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, που τον συνοδεύει, υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παρών και ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

Ο υπουργός Επικρατεί­ας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καλωσ­όρισε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατί­ας κατά την έλευσή του στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορί­ες ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιό­τητα της κυβέρνησης πως θα διεξαχθεί μία εποικοδομητική συνά­ντηση.

Παράλληλα, τόνισε εκ μέρους του συνόλου της κυβέρνησης τη θλ­ίψη και την αλληλεγγ­ύη για τα θύματα του Σεντ Μαρτέν. "Η Ελλ­άδα σας συμπαραστέκε­ται σε αυτή τη δύσκο­λη στιγμή" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Προεδρική αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα όπου ο κ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η επίσημη τελετή υποδοχής περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

Περίπου στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν από το Προεδρικό Μέγαρο για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ