Πολιτική

Εξαλλος ο Λεβέντης, απειλεί με παραίτηση και υμνεί την Εκκλησία

Εξαλλος ο Λεβέντης, απειλεί με παραίτηση και υμνεί την Εκκλησία
Ο Λεβέντης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το νομοσχέδιο που πέρασε την Τρίτη. Συμπλήρωσε ότι η διόρθωση φύλου καταστρέφει.

Ο Λεβέντης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το νομοσχέδιο που πέρασε την Τρίτη. Συμπλήρωσε ότι η διόρθωση φύλου καταστρέφει τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους. Μάλιστα, τόνισε δύο φορές πως πρόκειται για "νόσο" και πως τα γέννη είναι δύο, το αρσενικό και το θυληκό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως σέβεται τη γνώμη της Εκκλησίας, για την οποία είπε πως έπρεπε να κληθεί στη συζήτηση και να ληφθεί υπόψη η θέση της.

"Κι αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος όμως είπε σε άλλο σημείο ότι υπερασπίζεται και ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο από τους Τσίπρα και Μητσοτάκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια" δήλωσε για όσους και όσες επιθυμούν να κάνουν χρήση του νέου νόμου για τη διόρθωση φύλου, καλώντας τους "να προσπαθήσουν να τα προσπεράσουν, διότι επιμένοντας σε αυτό που θέλουν καταστρέφουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους".

Στο τέλος άφησε να εννοηθεί ότι ίσως παραιτηθεί από τη θέση του ως βουλευτής:

"Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος" υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως έχει κουραστεί να ζητεί τη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας. «Γιατί εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης "δεν δίνω χέρι, να έρθει αυτός"» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.