Πολιτική

Σαλμάς: " Δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ γιά λόγους προσωπικής ευαισθησίας" - τι θα κάνει ο Μητσοτάκης

Σαλμάς: " Δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ γιά λόγους προσωπικής ευαισθησίας" - τι θα κάνει ο Μητσοτάκης
Την άρνησή του να υπογράψει την πρόταση της ΝΔ για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη γνωστοποίησε στην ΚΟ του κόμματός του ο Μάριος Σαλμάς

Ο πρώην υπουργός Υγείας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis δεν υπέγραψε την σχετική πρόταση της ΝΔ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τάσσεται εναντίον της λογικής ανταπόδοσης πρακτικών τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε εναντίον του.

Με ανακοίνωσή του ο Μ. Σαλμάς αποδίδει σε "λόγους προσωπικής ευαισθησίας" την άρνησή του να υπογράψει επειδή έχει παραπεμφθεί και ο ίδιος στην προανακριτική επιτροπή. Ωστόσο, στη ΝΔ υπάρχει προβληματισμός γιά την στάση και οι λόγοι τους οποίους επικαλείται εξετάζονται από την ηγεσία της Πειραιώς. Οι εξηγήσεις που δίνει πάντως φαίνεται να ικανοποιούν σε πρώτη φάση την ηγεσία του κόμματός του και δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια περαιτέρω κίνηση αν και στελέχη της Πειραιώς εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους γιά την κίνηση του Μ. Σαλμά. 

Στην δήλωσή του κ Μ. Σαλμάς αναφέρει : «Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».