Πολιτική

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Σταθερά μπροστά για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1%. Σε σταθερά υψηλά ποσοστά -21,5%- βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Πρόθεση με αναγωγή

Τα προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ με 1%.

Το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ αντικατοπτρίζεται και από τις συσπειρώσεις, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει «περιχαρακώσει» το 82% των ψηφοφόρων του, ενώ μόλις το 12% μετακινείται προς άλλα κόμματα.

Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 47% βρίσκεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 11% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος μετακινείται προς τη ΝΔ, το 6% προς τη Χρυσή Αυγή, το 8% προς το Κίνημα Αλλαγής, το 4% προς το ΚΚΕ και το 20% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23%. «Κανένας από τους δύο», απαντάει το 40%.