Πολιτική

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Δεν απειλούμαι - Είναι γνωστοί οι ηγέτες του

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Δεν απειλούμαι - Είναι γνωστοί οι ηγέτες του
Στις απειλές που δέχτηκε από μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρθηκε σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις απειλές που δέχτηκε από μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρθηκε σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν νιώθει ότι απειλείται ο Κ. Μητσοάτκης απάντησε: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας», τόνισε.

Παράλληλα άφησε αιχμές απέναντι στην κυβέρνηση που ανέχεται τις εξάρσεις βίας: «Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι γενικότερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα με σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και διεύθυνση. Στην Τήνο κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος και συνελήφθησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από αστυνομική δύναμη 10 ανδρών. Συνελήφθησαν, δικάστηκαν, αφέθησαν ελεύθεροι. Στην Τήνο με 10 αστυνομικούς συλλαμβάνουμε τον Ρουβίκωνα αλλά στην Αθήνα με 30 διμοιρίες όχι».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για δεσμεύσεις που ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φορολογικών συντελεστών και για μείωση του δημοσίου με εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι επιτυχημένος δήμαρχος

Αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι δεν έχει πετύχει σαν δήμαρχος και για αυτό δεν τον στηρίζει. Πρόσθεσε ότι
ο κ. Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως κεντροαριστρερός, να προσομοιάσει στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, είναι όμως μία προσπάθεια καταδικασμένη στην αποτυχία, δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα, τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες του μεσαίου χώρου... Με τον κ. Τσίπρα είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών

Η κυβέρνηση έχει υπογράψει τέταρτο μνημόνιο

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπογράψει ήδη τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα μέχρι το 2022 και εξήγησε ότι τα συμπληρωματικά μέτρα είναι 5,2 δισ., οι συμπληρωματικές περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, είναι πρόσθετα μέτρα.Σημείωσε ότι από την στιγμή που υπάρχει δημοσιονομική υπέρβαση η όποια κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπερπλεόνασμα... Εγώ θα επιστρέψω χρήματα στους πολίτες από τους οποίους τα πήρε ο κ. Τσίπρας. Εχω δεσμευτεί για μείωση πρώτα στο 25% και μετά 20% στον φόρο στις επιχειρήσεις, για μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια και μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% που ευνοεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης θα καθιερώσω φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης είπε ότι: «Τα μέτρα είναι ήδη ψηφισμένα. Και είναι μέτρα που δύσκολα αλλάζουν. Μπορούμε όμως να μειώσουμε το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή μέχρι 10.000 ευρώ

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και ψέματα λέγοντας ότι: «τον έχω ικανό για τα πάντα ακόμη και για να πάει στην ΔΕΘ να φορέσει γραβάτα και να υποσχεθεί ότι δεν θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων... Το σχέδιο της ΝΔ δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. Το πρόβλημα με το ολιστικό σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι ότι δεν έχει ούτε μία ιδέα για την Ελλάδα του αύριο

Αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων λέγοντας:«Υπάρχουν στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας, μας απασχολεί το θέμα και θα το επανεξετάσουμε. Μας απασχολεί όμως να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τις μειώσεις που έρχονται. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει τα ειδοποιητήρια στους ενδιαφερόμενους για να ξέρουν τι τους περιμένει. Υπάρχουν πίνακες με μειώσεις που ξεκινούν από 100 και φθάνουν μέχρι 400 ευρώ».