Πολιτική

Απάντηση Κοτζιά στις τουρκικές εμπρηστικές δηλώσεις για την απελευθέρωση των «8»

Απάντηση Κοτζιά στις τουρκικές εμπρηστικές δηλώσεις για την απελευθέρωση των «8»
«Ανάξιο και απαράδεκτο το περιεχόμενο των δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων κατά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Τέτοιες δηλώσεις αρμόζουν σε αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με βλέμμα στραμμένο στη χώρα τους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ΕΡΤ.

Η μόνη δέσμευση που έχει ο Πρωθυπουργός είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς μερίδα των Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» είπε απαντώντας στη θρασύτατη επίθεση από την πλευρά της Τουρκίας για την απελευθέρωση άλλων 4 από τους 8 στρατιωτικούς.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε» είπε κατηγορηματικά.

Ο κ. Κοτζιας απάντησε με την παραπανω δήλωση στην έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ προκάλεσε η είδηση ότι πλέον είναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε