Πολιτική

Απάντηση Μπακογιάννη σε Κοτζιά και "Πράττω": Δώσε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα για το Σκοπιανό"

Απάντηση Μπακογιάννη σε Κοτζιά και "Πράττω": Δώσε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα για το Σκοπιανό"
Να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό ζήτησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, απευθυνόμενη στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο ξεκίνησε χθες, με αντεγκλίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τη συγγραφική δράση του κ. Κοτζιά και τα...πτυχία τους.

Σήμερα, το γραφείο Τύπου της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε:

"Την εμπάθεια, τον λαϊκισμό και τις προσωπικές πικρίες κανείς δεν μπορεί να τις απαγορεύσει, σε έναν πολιτικό με ναρκισσιστική φαντασία. Η κυρία Ντόρα (Θεοδώρα) Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου, στην προσπάθεια της να συκοφαντήσει τον πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ και υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ακολούθησε την τακτική που ακολουθούν όλοι οι λασπολόγοι όταν φτάνει η ώρα της αλήθειας για τα πεπραγμένα τους."

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε σημειώνοντας ότι αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε στη διαπραγμάτευση την ενέργεια που σπαταλά για να την υβρίζει τότε «δεν θα τρέχαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Παράλληλα, τον προκαλεί να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, από το 1989 έως σήμερα «των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει».

Τέλος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει μια συγγνώμη στον λαό για την «κάκιστη» συμφωνία που έφερε στη Βουλή, τον προτρέπει να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ως «μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα».

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Μπακογιάννη:

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.

Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.

Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας».