Πολιτική

Μητσοτάκης: Ναι στο ''σπάσιμο'' της Β' Αθηνών - Συναντήσεις με τους βουλευτές για την περιφέρεια που θα διαλέξουν

Photo: αρχείο dikaiologitika News Photo: αρχείο dikaiologitika News
Συναντήσεις με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Β' Αθηνών κάνει από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους ενημερώνει ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την τροπολογία και ζητά να του δηλώσουν σε ποια περιφέρεια θα δώσουν την μάχη.

Η Νέα Δημοκρατία δεν αλλάζει στάση και θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία για το σπάσιμο στα 3 της Β΄Αθηνών και στα δύο της περιφέρειας Αττικής, γνωστή και ως «υπόλοιπο» όπως λεγόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η στάση αυτή της ΝΔ προκύπτει από την σταθερότητα των απόψεών της σε ένα θέμα το οποίο και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε απαραίτητο, λένε πηγές της ΝΔ και επισημαίνουν ότι πρόκειται μόνο για την συγκεκριμένη τροπολογία και όχι για το σύνολο του νομοσχεδίου που αφορά στον «Κλεισθένη».

Με την επισημοποίηση της στάσης αυτής αρχίζει και η μάχη των βουλευτών για την έδρα, αφού όσοι εκλέχθηκαν στην «αχανή» Β΄Αθηνών κλήθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώσουν σε ποια περιφέρεια θα κατέβουν.

Πρόκειται για τους :

- Βόρειο Τομέα που θα έχει 15 έδρες και περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

- Νότιο Τομέα που θα έχειν 18 έδρες και περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

- Δυτικό Τομέα που θα έχει 11 έδρες και περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.