Πολιτική

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Την έναρξη της διαδικασίας του ανασχηματισμού ξεκίνησε χτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. του κόμματος, προτείνοντας για την θέση του γραμματέα τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρώην υπουργός πλέον κέρδισε την μάχη καθώς εξελέγη με 88%. Ωστόσο ο ανασχηματισμός που ενδεχομένως γίνει και εντός της ημέρας δεν αναμένεται να είναι ευρύς καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει να είναι «κάτοικος» στο ΥΠΟΙΚ καθώς χαίρει και της εκτίμησης των Ευρωπαίων αξιωματούχων. Αμετακίνητος στο υπουργείο του θα παραμείνει και ο Νίκος Κοτζιάς όπως επίσης και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μετά την αποχώρηση Σκουρλέτη από το υπουργείο Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα καταλήξει ποιος θα αναλάβει το πρώτο τη τάξει υπουργείο της χώρας. Ωστόσο, έντονα «παίζουν» τα ονόματα των Σπίρτζη και Παππά. Αμφότεροι της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη,ο πρωθυπουργός να κάνει άνοιγμα προς την κεντροδεξιά προτείνοντας θέσει στο νέο υπουργικό συμβούλιο και στην πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.