Πολιτική

Θ. Φωτίου: Το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας λύση για τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
«Μετά την ψήφιση του νομικού πλαισίου το 2016, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι καταγεγραμμένες στο μητρώο πάνω από 1.200 φορείς κοινωνικής οικονομίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η κ. Φωτίου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας αποτελεί λύση για τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

«Το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας που ακολουθούμε στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, καθώς, όπως είπε η κ. Φωτίου, «έλαβε θετικές κριτικές από τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στη συζήτηση για την Κοινωνική οικονομία, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευση του ΟΗΕ».

«Πλέον η Διεθνής Κοινότητα αναγνωρίζει την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», κατέληξε η κ. Φωτίου διότι όπως σημείωσε όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.