Πολιτική

Η μάχη Παππά - Φίλη για την ΕΡΤ, η απάντηση της Δούρου και η επόμενη μέρα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε και σήμερα η συζήτηση των μελών της Κεντικής Επιτροπής με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνει η απάντηση του Παππά στον Φίλη αλλά καιτο αύριο του κόμματος όπως εκφράστηκε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Την δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στα όσα είπε για την ΕΡΤ χτες το απόγευμα ο Νίκος Φίλης. «Η εικόνα της ΕΡΤ είναι πολύ καλή. Είμαι
περήφανος που ανοίξαμε την ΕΡΤ, είναι το καλύτερο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης» τόνισε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς
απαντώντας στον πρώην υπουργό Παιδείας.

«Τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ» σημείωσε ακόμα ο κ. Παππάς και πρόσθεσε «εγώ δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο κ. Σαλβίνι».

Τόνισε, δε, πως ο κύριος Φίλης «έλεγε πως το πρόγραμμα δε βγαίνει και ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί. Δεν επιβεβαιώθηκε ο σύντροφος. Είπε πως στις τηλεοπτικές άδειες χάσαμε. Πώς χάσαμε; Δώσαμε μάχη για τις άδειες και τώρα τα ακούμε και για την ΕΡΤ». 

Αναφερόμενος στην ΝΔ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται «αγχωμένη» διότι συγκροτείται επιτροπή που θα κοστολογήσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Καταλήγοντας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η παράταξη που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και με αυτό τον «καμβά» η παράταξη πρέπει να συνεχίσει και στις επόμενες
μάχες.

Να υπενθυμίσουμε πως χτες μιλώντας για την ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης είχε προειδοποιήσει «θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας υπενθυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Δούρου: Η περιφέρεια δέχεται τεράστιες πιέσεις – Σκυλεύονται αθροίζοντας νεκρούς

«Η περιφέρεια και το πρόσωπό μου δέχεται τεράστιες πιέσεις» τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή. Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους την κατηγορούν για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι τονίζοντας πολιτικολογούν «αθροίζοντας νεκρούς».

Προέτρεψε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μία νέα αριστερά «ανταποκρινόμενοι στις νέες ανάγκες χωρίς να κόψουμε τους δεσμούς με το παρελθόν».

Τζανακόπουλος: Δεν είμαστε πλέον 3% - Οι πιέσεις μας σπρώχνουν προς τον κυβερνητισμό

Δεν είμαστε πλέον κόμμα του 3% και είναι λογικές οι πιέσεις που δεχόμαστε. Οι πιέσεις αυτές μας οδηγούς προς τον κυβερνητισμό και την κυβερνητική μετάλλαξη τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, έβαλε στην κορυφή της ατζέντας τον μισθό ενώ έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία όπου ανακοινώθηκε αύξησή της τάξης του 22%. Ανέφερε πως όταν έρθει η ώρα αύξησης του κατώτατου μισθού τότε θα αναδυθούν και οι διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Στις εξωτερικές απειλές και τους κινδύνους που επηρεάζουν τις εσωτερικές εξελίξεις στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα άμεσα να βγούμε στις αγορές αλλά αυτή η εξέλιξη (Ιταλία) επηρεάζει την εξέλιξη των επιτοκίων. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν παράγοντες για να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προετοιμάσουμε το κόμμα, ένα κόμμα ικανό για όλες τις καταστάσεις, παντός καιρού».

Στις μεγάλες μάχες που ξεκινούν τώρα αναφέρθουμε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. «Οι μεγάλες μάχες ξεκινούν τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την μάχη, σε αυτή την μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως η πίεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριακός Μήτσοτάκης πρέπει να είναι αφόρητη καθώς «είναι υπόλογος γιατί η παράταξή του διολισθαίνει σε ακροδεξιά ατζέντα με πολύ επικίνδυνες συνέπειες».