Πολιτική

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλά στα Dikaiologitika News για τον ένα χρόνο ΚΙΝ.ΑΛ.

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Άρθρο στα Dikaiologitika News για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του ΚΙΝ.ΑΛ. παραθέτει ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ολόκληρο το άρθρο:

Στις 12 Νοεμβρίου 2017, η κεντροαριστερά προκήρυξε την εκλογική διαδικασία για την εκλογή του αρχηγού της. Όταν ορίστηκε η ημερομηνία αυτή σχεδόν κανείς, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι, δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν την προσέλευση που τελικά επετεύχθη. Γιατί στην πράξη εκείνη τη μέρα δεν εκλέξαμε απλά αρχηγό.

Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες έγιναν συνιδρυτές αυτού του νέου εγχειρήματος. Έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή. Να υπηρετήσουμε απαρέγκλιτα την ιστορική συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης, την αυτονομία και την αυτοδύναμη στρατηγική της.
Έδωσαν εντολή διεύρυνσης, πολίτες από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από το προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο μέχρι την ανανεωτική αριστερά, έστειλαν μήνυμα συμπόρευσης. Έδωσαν εντολή ενότητας, σηματοδοτώντας το τέλος της εσωστρέφειας, της εσωκομματικής πόλωσης, των συγκρούσεων, της αέναης αυτοκριτικής. Έδωσαν εντολή πολιτικής ανανέωσης, όχι μόνο ηλικιακής, αλλά εντάσσοντας στις γραμμές μας ανθρώπους που δεν είχαν μέχρι πρότινος εμπλακεί σε κομματικούς σχηματισμούς, ανθρώπους από τη βάση της κοινωνίας, τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ανθρώπους που έρχονται για να δώσουν και όχι για να πάρουν.

Αλλά κυρίως, έδωσε εντολή να προχωρήσουμε μπροστά. Το εγχείρημα είχε πολλές δυσκολίες, αλλά μάθαμε να τις ξεπερνάμε, και αυτό κάναμε. Η συγκρότηση του χώρου μας πρώτα από τη βάση και όχι με διευθετήσεις κορυφής έθεσε ως μοναδικό αναγκαίο συνεκτικό κρίκο τη βούληση των στελεχών, των μελών και των φίλων μας, της ίδιας της κοινωνίας. Το Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν και δεν είναι απλά άθροισμα κομμάτων. Σεβόμαστε και θωρακίζουμε την έκφραση όλων των συμμετεχόντων, αλλά κυρίως τιμάμε και υπηρετούμε την απαίτηση της βάσης του χώρου μας. Και είναι απαίτηση για κόμμα πρωταγωνιστή. Είναι αυτή η απαίτηση που πηγάζει από τη βαριά ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, αλλά παράλληλα και από τις προκλήσεις του σήμερα. Είναι η απαίτηση να εγγυηθούμε ξανά την ελπίδα των συμπολιτών μας, την ασφάλεια τους, τη σιγουριά, την υπερηφάνεια του λαού μας, την κοινωνική συνοχή, την προοπτική για την επόμενη μέρα. Είναι η απαίτηση να εγγυηθούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Και αυτή η απαίτηση χρειάζεται ξανά αλλαγή. Πολιτική αλλαγή και βαθιά αλλαγή πολιτικής.
Αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής. Και ήρθε για να μείνει.