Πολιτική

Ζάεφ: Θα είμαι ο πρώτος που θα πάρει το νέο διαβατήριο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Ισως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Ήμουν ο πρώτος που φώναξε «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη του.

Ο Ζάεφ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την άνοιξη , αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών της Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί και από την ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία του, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση - κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες - να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».