Πολιτική

Υπόθεση Πετσίτη: Τα ποσά - «φαντάσματα» στον λογαριασμό του και η παραίτηση που αλλάζει τα δεδομένα

Υπόθεση Πετσίτη: Τα ποσά - «φαντάσματα» στον λογαριασμό του και η παραίτηση που αλλάζει τα δεδομένα
Νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του που διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προέκυψε η μεταφορά αδικαιολόγητων χρηματικών ποσών με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε ελληνική συστημική τράπεζα.

Παρόλα αυτά για τα  εν λόγω ποσά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες.

Στην Κύπρο, δε, όπου πλέον μένει ο Μανώλης Πετσίτης κάνοντας πλουσιοπάροχη ζωή έρχεται σε επικοινωνία και με τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, τον άνθρωπο που συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», επίσης, αναφέρει σε δημοσίευμα του πως η έρευνα για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ, στο οποίο κομβικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο κ. Πετσίτης, παίρνει νέα τροπή μετά την παραίτηση ανώτατου στελέχους της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά «λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος ΤτΕ για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ.λπ.), επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής (…), και την ποινική δικαιοσύνη. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι έπρεπε να με απομακρύνετε. Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για τη διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή».

 

NETWORK