Πολιτική

Υπό άκρα μυστικότητα συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για να κλειδώσει το ευρωψηφοδέλτιο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας είναι πιθανόν να συνεδριάσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ανάψει το πράσινο φως και να κλειδώσουν και οι υπόλοιπες συμμετοχές για το ευρωψηφοδέλτιο του Μαϊου.

Μετά την μεγάλη συγκέντρωση στο Γαλάτσι και την «Προοδευτική Συμμαχία» το κόμμα της Κουμουνδούρου ανοίγει το βήμα του με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση έχοντας μπροστά του πολλλαπλές εκλογικές μάχες. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, όλες οι υποψηφιότητες για την ευρωβουλή θα πρέπει να επικυρωθούν από το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό σημαίνει, πως η σημερινή συγκέντρωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αξιολόγηση υποψήφιων ευρωβουλευτών θα βγάλει ειδήσεις και θα δείξει της προθέσεις της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, πιθανότατα να αναδείξει και τυχόν διαφωνίες, κυρίως από την πλευρά των 53, για την συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να τον εμφανίσει ως «πράσινο» υποψήφιο, με ευαισθησίες για την κληματική αλλαγή δεν πείθει πολλούς εντός του κόμματος, τον οποίο θεωρούν απόγονο οικογένειας που υπήρξε ο ορισμός της διαπλοκής την προηγούμενη δεκαετία.

Τέλος, η σημερινή Κεντρική επιτροπή θα μας κάνει σοφότερους και για τυχόν «βαριά χαρτιά» που πάρουν μέρος στην μάχη των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις με κορυφαίους υπουργούς όπως ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Τζανακόπουλος, κ. Παππάς ενώ πολλοί εντός του κόμματος βλέπουν με θετικό μάτι μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Φίλη.