Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη του «σταυρού»

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη του «σταυρού»
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για τις Ευρωεκλογές 2019. Ποιοι όμως προηγούνται στην μάχη του «σταυρού» και ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ευρωβουλή; Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha καταγράφει το ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στην «μάχη» για την Ευρωβουλή.

Την κούρσα των υποψηφίων για τη Νέα Δημοκρατία οδηγούν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Βεγγέλης Μεϊμαράκης και ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Γιώργος Κύρτσος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ακολουθούν οι Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Ελενα Κουντουρά, Αλέξης Γεωργούλης. Αντίστοιχα, στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί η Εύα Καϊλή και οι κύριοι Γιώργος Καμίνης, Νίκος Παπανδρέου και Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (9%), ακολουθεί ο Κώστας Αρβανίτης (5%), ενώ στην τρίτη θέση… ισοβαθμούν οι Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά με 4%. Απο… κοντά και ο Πέτρος Κόκκαλης με 3%.

ΝΔ

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα ο Στέλίος Κυμπουρόπουλος (19%) ενώ ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (12%). Την τετράδα συμπληρώνει η Μαρία Σπυράκη (8%) και η Ελίζα Βόζενμπεργκ (7%).

ΚΙΝΑΛ

Αδιαμφισβήτητο φαβορί φαίνεται να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Κίνημα Αλλαγής (30%) ενώ ακολουθεί η Εύα Καϊλή (26%). Ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης (22%) και ο Νίκος Παπανδρέου (18%).