Πολιτική

Novartis: Στήριξη ΚΙΝΑΛ σε Λοβέρδο - Ζήτησε την άρση της ασυλίας του

Novartis: Στήριξη ΚΙΝΑΛ σε Λοβέρδο - Ζήτησε την άρση της ασυλίας του
«Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό στοιχείο εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου» τόνισε απο το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε πως όλη η κοινοβουλευτική ομάδα θα συμβάλλει ενεργά ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. «Καθημερινά αποδεικνύεται πως λειτούργησε ένα σκοτεινό παραδικαστικό κύκλωμα» τόνισε.

Απο την μεριά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε απο την Ολομέλεια να άρει την βουλευτική του ασυλία λέγοντας πως δεν χρειάζεται κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο για να αποκαλύψει το παραδικαστικό, ρασπουτινικό κύκλωμα που λειτούργησε εναντίον του.

«Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια. Δεν τα έχω ανάγκη. Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη. Κι όντως έτσι έχει αρχίσει να γίνεται» δήλωσε.

Παράλληλα τόνισε πως η αντίσταση έντιμων δικαστικών λειτουργών φέρνει στο φως το άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων.

«Μην παραλείπετε κυρίες και κύριοι Βουλευτές να διαβάσετε όλη τη δήλωση του κ.Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν έκαναν παρέλαση τις δικογραφίες μας από το υπουργείο δικαιοσύνης προς τη Βουλή. Δεν είχε πει μόνο πως τάχα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους, είχε πει πως αυτά τα λέει ως πρώην εισαγγελέας και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να κάνει την αυτοκάθαρσή του. Ιδού το σχέδιο μιας πολιτικής συμμορίας, όπως το αποκάλυψε ο ίδιος» είπε.

Συμπλήρωσε δε πως είναι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση.

“Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Αυτό παπαγάλιζαν με άνανδρο τρόπο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Το άλλοθι όμως του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται” τόνισε. “Πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν” πρόσθεσε.

Μάλιστα, κατά την εισήγηση του υποστήριξε ότι απεκρύβησαν έγγραφα απο την δικογραφία. Αναφέρθηκε στην κατάθεση Βουλκίδη, λέγοντας πως ο κουκουλοφόρος που χρησιμοποιείται εναντίον μου έπρεπε να ξεσκεπαστεί
κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας των επίορκων εισαγγελέων.

«Αυτή η κατάθεση υπάρχει στο φάκελο, αλλά δεν αξιολογήθηκε, δεν έγινε περαιτέρω έρευνα επ΄αυτής» είπε. Επίσης αναφέρθηκε στην δήλωση Ράικου πως δεν αναφερόταν στη Νοβάρτις όταν μιλούσε για τον Α. Λοβέρδο. «Αυτά τα έγγραφα οι μηνυθέντες εισαγγελείς όχι μόνο δεν τα αξιολόγησαν αλλά και τα απέκρυψαν. Δεν τα έχουν στην ψευδοδικογραφία. Κι ακόμη, επειδή αποδεικνύεται πλήρως πως τον κ.Φρουζή της Νοβαρτις δεν τον ήξερα ούτε ως φυσικό πρόσωπο, ούτε ως εκπρόσωπο της Νοβαρτις και τον γνώρισα μόλις λίγες εβδομάδες πριν φύγω από το υπουργείο όταν εξελέγη πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων και η γνωριμία μας κράτησε όσο διαρκεί μια χειραψία» ξεκαθάρισε.

«Θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησής μου.Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αλήθεια» τόνισε. Έκλεισε την ομιλία του με την φράση του Ρήγα Φεραίου πως «όλο το έθνος αδικείται όταν έστω κι ένας πολίτης αδικείται».