Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης για Κυρανάκη, Πλεύρη και Κεγκέρογλου - Καταθέτει ο Φρουζής

Προανακριτική Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης για Κυρανάκη, Πλεύρη και Κεγκέρογλου - Καταθέτει ο Φρουζής
Απορρίφθηκε το αίτημα για την εξαίρεση από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής του Κ. Κυρανάκη, του Θ. Πλεύρη και του Β. Κεγκέρογλου, ενώ ξεκίνησε η κατάθεση του κ. Φρουζή.

Όλα τα κόμματα ψήφισαν κατά του αιτήματος, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κυρανάκης επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον κ. Γεωργιάδη έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ακόμα και αν ήμουν δικηγόρος του, πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή».

Επίσης, αρνήθηκε τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή. 

Νωρίτερα, η Προανακριτική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η οποία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία τους τις εργασίες της για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.