Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Πώς θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Θεοδωρικάκος: Πώς θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Ίδιοι κανόνες λειτουργίας με τα δημοτικά σχολεία της χώρας ισχύουν για τους παιδικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ενημέρωση των συντακτών για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών από 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού ο υπουργός τόνισε ότι από την επόμενη Δευτέρα επιστρέφουν λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, με τους υπάλληλους σε αυτές να επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις εργασίας, με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού καθώς υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι και θα εργάσονται με τηλεργασία.

Τέλος σε ο, τι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών, αυτή θα συνεχίσει να χορηγείται εφόσον τα τέκνα τους τους βάσει του προγράμματος λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, αυστηρά και μόνο για αυτές τις μέρες.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, καθώς έχει δοθεί η δυνατότητα η άδεια ειδικού σκοπού να εξαντλείται διακεκομμένα, ο κάθε γονιός μπορεί να κάνει χρήση της τις ημέρες εκείνες.

«Παράθυρο» για voucher παιδικών σταθμών για τους δημόσιους υπαλλήλους

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στους δικαιούχους των voucher του ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, αναζητά τρόπο για να δώσει λύση σε αυτό το θέμα.

«Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να το επιλύσουμε θα πρέπει να επανέλθουμε το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.