Πολιτική

Διαξιφισμοί στη Βουλή με φόντο τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Διαξιφισμοί στη Βουλή με φόντο τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης και τις καταγγελίες περί ακραίας αστυνομικής βίας.

«Για ιδιότυπο χαφιεδισμό και ασφαλίτικες μεθόδους», κατηγόρησαν τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ σε τηλεοπτικά δίκτυα, όπου δόθηκαν τα στοιχεία του ατόμου, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν απαράδεκτο το γεγονός κάποιοι πολιτικοί να υποκαθιστούν τους φυσικούς δικαστές, χρησιμοποιώντας με πρακτορίστικο όπως τον χαρακτήρισαν τρόπο, στοιχεία που δεν έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια τους.

Ο κ. Γιαννούλης, μίλησε για τάγματα μίσους και εφόδου που έστω και ως μικρή μειοψηφία, δρούν στην ΕΛΑΣ, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ένα τμήμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ποτέ τις αριστερίστικες παρεμβάσεις κατά αστυνομικών».

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καλή ή κακή βία, σημειώνοντας ότι ο φυσικός δικαστής είναι αυτός που θα κρίνει, όχι όμως α λα καρτ.

Επικίνδυνη για την Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία.

Ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κοινωνία αγωνιά για την επέκταση της πανδημίας και η μόνη σταθερά της κυβέρνησης είναι η αστυνομοκρατία και η άγρια καταστολή σαν αυτή που έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, παρά τα ψέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα αναγκαστεί να τα καταπιεί ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος παραμένει σε αυτή την θέση που είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία της χώρας.