Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για το θάνατό της (εικόνες)

(Φωτ.: Eurokinissi) (Φωτ.: Eurokinissi)
Η θλιβερή είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε θλίψη και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10). Aπό χτες η υγεία της είχε επιδεινωθεί δραματικά καθώς βρισκόταν σε ηπατικό κώμα. Η οδύνη και το σοκ για το χαμό της είναι μεγάλο. Πολλοί που συμπορεύτηκαν μαζί της στον πολιτικό στίβο εξέφρασαν δημόσια τη βαθιά τους θλίψη.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Βουλευτής ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς

Βουλευτής ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδημούλης

«Σοκ! Νοιώθω μεγάλη θλίψη και οδύνη για την απώλεια. Η #Φωφη_Γεννηματα υπήρξε γενναία, αξιοπρεπής και δυνατή ως το τέλος. Γι αυτό και κέρδισε τον καθολικό σεβασμό φίλων και αντιπάλων και την αγάπη του ελληνικού λαού!».

αναπλ. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Γενναία και αξιοπρεπής μέχρι τέλους. Παράδειγμα για κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπο που δίνει αυτήν την άνιση μάχη. Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

«Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου