Πολιτική

Άκης Τσοχατζόπουλος: «Θρίλερ» με αριθμούς που «δείχνουν» θυρίδες τράπεζας στο εξωτερικό (βίντεο)

(Φωτ.: EUROKINISSI) (Φωτ.: EUROKINISSI)
Ένα «θρίλερ» ήρθε στην επιφάνεια, με αριθμούς που παραπέμπουν σε θυρίδες τράπεζας του εξωτερικού, στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν ποσά για τα οποία είχε δικαστεί και φυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η χήρα του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη, είναι έτοιμη να παραδώσει στις ελληνικές Αρχές στοιχεία που μπορεί να δώσουν άλλη διάσταση στην δικαστική υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση.

Η Βίκυ Σταμάτη βρήκε κάποιος στο προσωπικό του αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που εικάζεται ότι αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, φαίνεται να παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας.

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, ανέφερε ότι «προφανώς αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού» και πρόσθεσε ότι «θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να βρούμε σε ποιον ανήκουν οι θυρίδες αυτές και ποιο είναι το περιεχόμενό τους».

Το περιεχόμενο και οι δικαιούχοι θα αποκαλυφθούν μετά από έρευνα που θα ζητήσει να γίνει η χήρα του πρώην υπουργού. Ίσως λύσουν το μυστήριο με τα χρήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ και για τα οποία φυλακίστηκε ο Άκης και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο πρώην υπουργός Άμυνας δέχτηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων. Χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών. Χρήματα τα οποία ακόμη αναζητά το ελληνικό κράτος.

«Να θυμίσω ότι και ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος υποστήριζε ότι δεν πήρε χρήματα αλλά άλλοι πλούτισαν. Με αυτή την αποκάλυψη ίσως κάποιοι χάσουν τον ύπνο τους», είπε ο δικηγόρος της Β. Τσοχατζοπούλου, η οποία είναι έτοιμη να παραδώσει αυτά τα στοιχεία στις ελληνικές Αρχές επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση.

NETWORK