Πολιτική

Διπλές κάλπες προεξοφλεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος

eurokinissi eurokinissi
Ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία είναι εφικτή στις... δεύτερες κάλπες ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προεξοφλώντας ουσιαστικά διπλές κάλπες όταν αυτές στηθούν.

«Πρόκριμα» για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σε δεύτερες κάλπες θεωρεί πρακτικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τις επόμενες εκλογές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα πρέπει η βάση που θα έχει πάρει η Νέα δημοκρατία από τις εκλογές της απλής αναλογικής, να είναι πολύ υψηλή. Άρα καμία χαλαρή ψήφος, απλός θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε όταν έρθει η ώρα, 2 φορές».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απορρίπτει πρακτικά με τη δήλωση αυτή λογική κυβερνητικής συνεργασίας με άλλο κόμμα μετά τις πρώτες κάλπες. Όπως ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM:

«Καθόλου χαλαρή δεν πρέπει να είναι η ψήφος στις εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική, γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι θα χρειαστεί και δεύτερη εκλογή στη συνέχεια με τον Εκλογικό Νόμο που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση. Είναι εφικτή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές.

Θα πρέπει η βάση που θα έχει πάρει η Νέα δημοκρατία από τις εκλογές της απλής αναλογικής, να είναι πολύ υψηλή. Άρα καμία χαλαρή ψήφος, απλός θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε όταν έρθει η ώρα, 2 φορές.

Καμία χαλαρή ψήφος δεν επιτρέπεται, γιατί δεν επιτρέπεται να γυρίσουμε στο χθες του διχασμού, του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της αποτυχίας. Η Ελλάδα στα δύσκολα, έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και σωστό προσανατολισμό, που αυτά απέδειξε ότι τα έχει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός μας, αυτά τα 3 δύσκολα χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις που ήρθαν όλες από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα, με σαφήνεια, κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός της χώρας. δεν επιτρέπεται σε κανένα μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου, να μιλάει. Θα είμαι στρατιώτης της παράταξης από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος».