Πολιτική

«Πυρά» Οικονόμου κατά Τσίπρα και Αρβανίτη: «Ευτέλεια και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί»

INTIME INTIME
Τα «πυρά» του εξαπέλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη σχετικά με τις τοποθετήσεις του2 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας νομοθέτησε την πώλησε των δανείων σε funds, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που νομοθέτησε την πώληση των δανείων σε funds, που μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς για να διευκολύνει τους δανειστές, που κατέστησε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση πλειστηριασμού, που κατήργησε (1/2/19) την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας, που μόλις προχθές δήλωνε «δεν είναι και πολλοί 25.000 πλειστηριασμοί»»

Χαρακτήρισε, επίσης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως έναν άνθρωπο με «έλλειμα ευθύνης και ειλικρίνιας», σημειώνοντας: «Είναι ο άνθρωπος, που με το ίδιο έλλειμμα ευθύνης και ειλικρίνειας που τον χαρακτηρίζει εδώ και 15 χρόνια που παραμένει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να εμφανίζεται σήμερα σαν προστάτης των δανειοληπτών. Όλοι καταλαβαίνουν». 

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας, αναζητώντας απεγνωσμένα αφήγημα διαχείρισης της απόρριψής του από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, γίνεται γραφικός -αφού περίπου λέει, ότι άλλα θα ψηφίζει ο κόσμος και άλλα θα είναι τα αποτελέσματα- και επικίνδυνος για τη θεσμική μας τάξη».

 «Επιτομή μίσους και ακρότητας» 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, επισημαίνοντας πως «Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτη -ο οποίος επιτέθηκε σκαιά στον Πρωθυπουργό με φρικώδεις χαρακτηρισμούς και προέβη στην καινοφανή εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό- συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας».

Κάλεσε, παράλληλα, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον ευρωβουλευτή, αλλιώς όπως λέει θα είναι «συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ.Αρβανίτη».

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον αποδοκιμάσει και δεν τον εγκαλέσει στην τάξη, θα είναι συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη».

Τέλος, ανέφερε ότι «Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί. Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα «απόντες» ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα».