Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: «Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» η γυναίκα που τον κατήγγειλε, η σύσταση από την φαρμακοποιό

Αλέξης Γεωργούλης: «Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» η γυναίκα που τον κατήγγειλε, η σύσταση από την φαρμακοποιό Φωτογραφία: Intime
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας γυναίκας πως κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Τι προβλέπεται για την άρση της ασυλίας του και τι συνένη με την καταγγελία του φερόμενου θύματος.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της διευρέυνησης υπόθεσης βιασμού και κακοποίησης με φερόμενο δράστη τον Αλέξη Γεωργούλη.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία στις βελγικές αρχές για «βαριά ποινικά αδικήματα» εις βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε πριν από τρία χρόνια, το 2020, αρχικά ανώνυμα.

Επώνυμη, ως προς τον φερόμενο ως δράστη, έγινε σχεδόν δύο μήνες μετά και αφότου η καταγγέλλουσα είδε συμμετοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε καμπάνια κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγέλλουσα προσέφυγε στις βελγικές αρχές με ιατροδικαστική γνωμάτευση αμέσως μετά το περιστατικό.

Η φαρμακοποιός της είπε να πάει να σε ιατροδικαστή

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Mega, η γυναίκα - ούσα χτυπημένη και τραυματισμένη - πήγε σε φαρμακείο προκειμένου να φροντίσει τα τραύματά της.

Μάλιστα στη συνέχεια πήγε σε ιατροδικαστή, χάρη στη σύσταση της φαρμακοποιού που την βοήθηκε εκείνες τις πρώτες στιγμές.

Ο ιατροδικαστής την εξέτασε και κατέγραψε τα τραύματά της, τα οποία αφορούσαν σε κακώσεις σε κεφάλι και σώμα.

Τι συμβαίνει με την άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Οπως προβλέπεται και στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου (άρθρο 6 και άρθρο 9), το αίτημα άρσης της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή ανακοινώνεται από την πρόεδρο του Ε.Κ. στην Ολομέλεια, ενώ στη συνέχεια παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI).

Το πρώτο αυτό συνέβη χθες, με την Ρομπέρτα Μέτσολα να ανακοινώνει ότι έλαβε «αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη». Το αίτημα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

Πριν εγκρίνει τη σύστασή της προς το σύνολο του Κοινοβουλίου να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει κάθε πληροφορία που κρίνει αναγκαία από τον γενικό εισαγγελέα των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της ακρόασης της εν λόγω Επιτροπής θα ακουστεί για πρώτη φορά ολόκληρο το κατηγορητήριο και ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει.

Μετά την έγκριση μιας σύστασης από την Επιτροπή πραγματοποιείται ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την επόμενη σύνοδό της, με απλή πλειοψηφία.

Στη συνέχεια η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο ευρωβουλευτή, καθώς και στην αιτούσα αρχή.