Πολιτική

Πρωτιά Κασσελάκη με 45,47% στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ,«έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα η χώρα προοδευτική κυβέρνηση»

Πρωτιά Κασσελάκη με 45,47% στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ,«έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα η χώρα προοδευτική κυβέρνηση» Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε "να αντέξεις", λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν "είσαι η ελπίδα μας". Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

146.635 ψήφισαν για πρόεδρο

Ψήφισαν 146.635 στις χθεσινές εκλογές. Τα αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Γιάννης Δρόσος.

Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες «προς έκπληξη πολλών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 90.13% των εκλογικών τμημάτων, σε 484 τμήματα από τα 537 τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή. Ανέφερε ακόμη ότι ψήφισαν 1.211 κάτοικοι εξωτερικού σε περισσότερες από 20 χώρες.

Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων

-Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους

-Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51. 615 ψήφους

-Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους

-Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,28% και 1.457 ψήφους

-Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,4% και 9.534 ψήφους.

«Συμμετείχαν 147.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Και ιδιαίτερα ενισχυμένος. Είναι εντολή της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός και παρών, έτοιμος να καταθέσει πρόταση διακυβέρνησης», σχολίασε στις 10:30 ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε και συνεχάρη και τους πέντε υποψήφιους και ανακοίνωσε ότι η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στην κυρία Αχτσιόγλου και τον κ. Κασσελάκη (σ.σ. με αλφαβητική σειρά).