Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σημαντική φθορά 4% της κυβέρνησης μετά τις καταστροφές - Τα ποσοστά των κομμάτων

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σημαντική φθορά 4% της κυβέρνησης μετά τις καταστροφές - Τα ποσοστά των κομμάτων Φωτογραφία: INTIME NEWS
Η πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση της Metron Analysis καταγράφει τη φθορά της κυβέρνησης μετά τις καταστροφές, αλλά και τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (29,7% έναντι 33,9%).

Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 15,2% υποχωρεί στο 13,7%. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,6% από 9,6% και το ΚΚΕ από το 6,5% πηγαίνει στο 6,5%.

Επειδή, η έρευνα έγινε πριν και μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, η Metron Analysis παρουσιάζει τις αποκλίσεις πριν και μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ελάχιστα ενισχυμένος, πολύ λιγότερο σε σχέση με τη ΝΔ ή το ΚΚΕ, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα προβλήματα στην απήχηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν ενεργά.

metron forum 11

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στο πώς διαμορφώνεται η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis. Σύμφωνα με αυτή η ΝΔ υποχωρεί πάνω από 4% στο 36,4%, στοιχείο που καταγράφει πραγματικό πολιτικό κόστος. Όμως, δεν δείχνει να ωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ που επίσης υποχωρεί κατά 1%. Αντιθέτως, ενισχύονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και στο ευρύτερο φάσμα της Ακροδεξιάς η Ελληνική λύση.

metron forum 15