Πολιτική

Το «αντάρτικο» Βορίδη και το σταθερό «όχι» στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το «αντάρτικο» Βορίδη και το σταθερό «όχι» στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Για ακόμα μία αντίθετος στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, παρά το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από τη ΔΕΘ ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Χωρίς να έχει περάσει ένας μήνας από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απάντησε σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων και κινήθηκε, για ακόμα μία φορά, σε διαφορετική γραμμή.

«Εγώ την προσωπική μου άποψη την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24.

«Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα, από τη στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

Ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης είναι πιθανό να κληθεί ακόμα και να συντονίσει νομοθετικά την υπόθεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών εάν η κυβέρνηση τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή της και προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της LGBTQ+ κοινότητας.