Πολιτική

Αρχή εξωστρέφειας για Νέα Αριστερά με επίσκεψη Χαρίτση στη Θεσσαλία

eurokinissi eurokinissi
Με «φούρια», από τη δεύτερη κιόλας μέρα του χρόνου, ξεκινά το 2024 για τη Νέα Αριστερά, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, Αλέξη Χαρίτση να εγκαινιάζει, από τη Θεσσαλία, την καμπάνια εξωστρέφειας η οποία έχει προετοιμαστεί για το επόμενο δίμηνο.

Στόχος του νέου κόμματος δεν είναι άλλος από την αύξηση της αναγνωσιμότητας του, με τα πρώτα δείγματα στις δημοσκοπήσεις να το εμφανίζουν κάτω από το όριο εισόδου στη βουλή. Ωστόσο, πηγές της Νέας Αριστεράς επισημαίνουν ότι τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι το υπάρχει αρκετά μεγάλο κοινό, καθώς ένα διψήφιο ποσοστό πολιτών δηλώνει ότι ενδέχεται τελικά να το ψηφίσει, το οποίο πρέπει να προσεγγιστεί το επόμενο διάστημα.

Να ακούσουμε την κοινωνία και να αναδείξουμε προτάσεις

Έτσι, λοιπόν, από σήμερα ξεκινά εξόρμηση της Νέας Αριστεράς στην κοινωνία, με επισκέψεις του Αλέξη Χαρίτση και στελεχών σε όλη τη χώρα, αλλά και εκδηλώσεις συγκρότησης οργανώσεων του νέου κόμματος. Όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς, επιδίωξη είναι να δοθεί το σήμα στους πολίτες ότι μπορούν να καθορίσουν κάτι καινούργιο που ξεκινά τα πρώτα του βήματα. Παράλληλα, με αυτά τα βήματα επαφής με την κοινωνία, θα αναδεικνύονται οι προγραμματικές αιχμές του κόμματος στον δρόμο για τις ευρωεκλογές

Ανασυγκρότηση, θωράκιση και νέο παραγωγικό μοντέλο

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Αλέξης Χάριτσης μαζί με βουλευτές θα πραγματοποιήσουν σήμερα την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, εγκαινιάζοντας δίμηνη εξόρμηση στην κοινωνία. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χάριτσης θα συζητήσει με κατοίκους και φορείς, θα ακούσει και θα αναδείξει τα προβλήματα και τις ανάγκες ενώ θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, για τη Νέα Αριστερά αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα η ουσιαστική στήριξη των κατοίκων, η ανασυγκρότηση της περιοχής, το σχέδιο θωράκισης, η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η κλιματική κρίση. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στον Παλαμά, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη δημοτική αρχή και θα καταλήξει στην Λάρισα όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.