Πολιτική

«Σήκωσε το γάντι» του πρωθυπουργού για τα κλειστά ακίνητα ο Χάρης Δούκας

«Σήκωσε το γάντι» του πρωθυπουργού για τα κλειστά ακίνητα ο Χάρης Δούκας Φωτογραφία: Intime
«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του πρωθυπουργού για τα κλειστά ακίνητα ο Δήμαρχος Αθηναίων, εκφράζοντας και την λύπη του για τον ειρωνικό τρόπο που επέλεξε να αναφερθεί σε ειδικές κατηρογορίες πολιτών

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας με την οποία απαντά σε αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Συνεχίζει αναφέροντας «Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κόντρα για τον Δούκα στη Βουλή

Ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για αξιοποίηση κλειστών ακινήτων στους Δήμους, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να το πει πρώτα στο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, «να τα διαθέσει σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες».

«Δεν το έχετε χωνέψει ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι «μέσα σε ένα μήνα δεν μπορεί να προλάβει να τα ανοίξει ο κ. Δούκας, όταν σε 5 χρόνια ο κ.Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε τα κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε τους δρόμους, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές».