Πολιτική

«Μύλος» με το παράνομο δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, σκληρή κόντρα με τον απολυθέντα οικονομικό διευθυντή

Eurokinissi Eurokinissi
Το κλίμα πυροδότησε η παρέμβαση του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου

Στον απόηχο του εκρηκτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, νέα ένταση ξέσπασε στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το προσωπικό δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Left Media Α.Ε. - προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και Δώρα Χριστουγέννων σε κομματικά ΜΜΕ - και τις «αποκαλύψεις» του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έγινε γνωστό ότι το δάνειο ύψους 230.000 ευρώ προς την εταιρία Left Media Α.Ε. δόθηκε από την Osios LLC, εταιρεία συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη, με έδρα στο Μαϊάμι. Ωστόσο, σύμφωνα με νόμο που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, απαγορεύεται ρητά επικεφαλής πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή να διατηρεί και την ιδότητα του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρείας.

Η παρέμβαση του απολυθέντα Θ. Γεωργόπουλου

Το κλίμα πυροδότησε η παρέμβαση του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος διέψευσε ότι ο ίδιος διέρρευσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης της αλλοδαπής εταιρείας, κάτι το οποίο σύμφωνα με πηγές της ηγεσίας οδήγησε και στην άρον άρον εκπαρα΄θύρωσή του πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, υποστήριξε ότι οι μισθοί Δεκεμβρίου του 2023 και το δώρο των Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του Left δεν πληρώθηκαν από το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023», έγραψε, μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας απαντά ο ΣΥΡΙΖΑστον Θύμιο Γεωργόπουλο. Όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας.

Συγκεκριμένα:

1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.)».

«Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία» σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα. Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα».

Τα έγγραφα

Τα παραστατικά που έδωσαν στη δημοσιότητα από τη Κουμουνδούρου δείχνουν ότι οι 210.000 ευρώ κατατέθηκαν το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου στη Left Media και μιάμιση ώρα αργότερα άρχισαν οι πληρωμές.

Το συμφωνητικό για το δάνειο:

 simfonititiko

Οι μεταφορές χρημάτων:

left1

left2

Θα τα πούμε στα όργανα, ανταπαντά ο Θ. Γεωργόπουλος

«Οι απειλές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός στελέχους του κόμματος, επειδή δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την εκδίωξη, τη δυσφήμιση και τη σπίλωσή του, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το νέο ήθος που επιχειρεί να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Για τα δυσφημιστικά για το πρόσωπο μου ψεύδη, από τα οποία βρίθει η «άτυπη ενημέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του προέδρου του, ένα μόνο έχω να πω:

Στα όργανα του κόμματος θα αποδειχτεί η αλήθεια. Εκεί, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Κεντρικής του Επιτροπής και θα μιλήσω, όπως έχω δικαίωμα, και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία.

Οψόμεθα εις Φιλίππους….» απάντησε ο Θ. Γεωργόπουλος με νέα ανάρτησή του.