Πολιτική

Ο Μπακογιάννης συνάντησε τον γιο του Μπελέρη - «Η φωνή της δημοκρατίας δεν φυλακίζεται»

Ο Μπακογιάννης συνάντησε τον γιο του Μπελέρη - «Η φωνή της δημοκρατίας δεν φυλακίζεται»
«Μερικά πράγματα ξεπερνούν παρατάξεις και κόμματα», επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος, αναφερόμενος στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Συνάντηση με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, είχε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ανάρτηση για αυτή τη συνάντηση, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην επίσκεψη που είχε κάνει στη Χειμάρρα τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση στήριξης στον Φρέντη Μπελέρη.

«Ήταν ένα προσκύνημα. Προσκύνημα για την ελευθερία. Τάμα για τη Δημοκρατία. Η ανταπόκριση των Χειμαρριωτών ήταν συγκινητική», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτησή του για τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και υποψήφιο στις ευρωεκλογές 2024 με τη ΝΔ.

«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όπου και αν είμαι, ό,τι και αν κάνω δεν θα τους ξεχάσω. Δε θα ξεχάσω τους ανθρώπους αυτούς που δακρύζουν με την ελληνική σημαία. Που λίγα μέτρα από τα σύνορά και σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού, με τη γλώσσα, με τις παραδόσεις, με την ιστορία, με την ψυχή τους», σημειώνει ακόμα μεταξύ άλλων.

«Μερικά πράγματα ξεπερνάνε δημάρχους και κυβερνήσεις. Ξεπερνάνε παρατάξεις και κόμματα. Πρέπει να μας ενώνουν», υπογραμμίζει και δηλώνει τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον Πέτρο Μπελέρη.

«Ένα νέο παιδί που σηκώνει μεγάλο βάρος, καθώς είναι η φωνή του πατέρα του. Η φωνή της δημοκρατίας που δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών που δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού που δεν νοθεύεται», καταλήγει.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για αυτή τη συνάντηση, γίνεται αναφορά και στην πρόσφατη επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Αλβανία «Επέλεξε να μη πει… κουβέντα για την υπόθεση του πολιτικού κρατούμενου Φρέντι Μπελέρη από το καθεστώς Ράμα», επισημαίνει.

{https://www.facebook.com/kostas.bakoyannis/posts/pfbid0sL75qZUaaTevZHtv3wqyUits2VXoD2x4epcmkJBBYQQ5hR6Q9KA1d2LFQjuEYS9zl}