Πολιτική

Κουτσούμπας: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν φύγει από τον σοσιαλισμό

Κουτσούμπας: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν φύγει από τον σοσιαλισμό Φωτογραφία: ΟΝΕ
«Η ΕΕ δεν είναι μία ένωση ισότιμων κρατών» επανέλαβε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Τάκη Χατζή μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο εξωτερικό, όπου και συνάντησε Έλληνες ομογενείς.

«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί, υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως το κυρίαρχο πρόβλημα συνολικά στις χώρες που επισκέφτηκε.

Σε ό,τι αφορά στη Γερμανία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «μιλάμε για μία μεγάλη καπιταλιστική χώρα, βέβαια, ατμομηχανή της ΕΕ η Γερμανία, που όμως από εκεί βασικές οδηγίες, αντιλαϊκές - αντεργατικές της ΕΕ, όπως είναι τα ωράρια, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μια σειρά τέτοια ζητήματα, η έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων σε κάποια σωματεία, σε κάποιους εργασιακούς χώρους, σε κάποιους κλάδους κάνουν την κατάσταση πραγματικά αφόρητη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ακόμα τις τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, που υπάρχουν στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά στη ΕΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η ΕΕ δεν είναι μία ένωση ισότιμων κρατών, δεν είναι μία ένωση των εργαζομένων, των λαών, αλλά είναι μία ένωση που τους ενδιαφέρει το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, οι επιχειρήσεις τους το πώς θα έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία και έτσι ψηφίζονται οι νόμοι και έτσι δίνονται οι οδηγίες και έτσι δίνονται οι κατευθύνσεις στα κράτη μέλη για να γίνονται νόμο».

Υπογράμμισε δε, πως «η Ένωση της Ευρώπης που θέλουμε εμείς είναι να είναι η Ευρώπη των λαών, που δεν θα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και δεν θα στέλνει αποστολές, όπως οι “Ασπίδες” στην Ερυθρά Θάλασσα για να σκοτώνονται οι Έλληνες ναύτες και οι υπηρετούντες την πατρίδα που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τα σύνορα της Ελλάδας και να τους στέλνουν χιλιόμετρα μακριά εκεί».

Διευκρίνισε ότι η Ευρώπη που θέλει το ΚΚΕ, «θα είναι μια Ευρώπη στην οποία ο εργάτης θα αποφασίζει στο εργοστάσιό του και θα είναι κυρίαρχος της παραγωγής, θα υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο οργανωμένο που θα επιλύει κοινωνικά λαϊκά προβλήματα».

Κουτσούμπας κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Επιτέθηκε και σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όλα τ’ άλλα κόμματα έχουν φύγει από αυτά. Και το ΠΑΣΟΚ έχει φύγει απ’ το σοσιαλισμό έστω στα λόγια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει απ’ τον σοσιαλισμό έστω στα λόγια, όλοι έχουν φύγει».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέμεινε στην επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ που τον παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και εκλέχτηκε ο κ. Κασσελάκης είναι μια πορεία ενός κόμματος, εκφυλισμού οργανωτικού, ιδεολογικού, πολιτικού. Θεωρούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά, δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της αριστεράς. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι όπως προσδιορίζουν την έννοια της αριστεράς είχαν όλα αυτά, δεν είχαν την άποψη του Κασσελάκη για παράδειγμα που λέει ότι “είναι ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ”. Έλεος! Αριστερός άνθρωπος!».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ο μόνος λόγος που έγινε ήταν «για να ενταχτεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ. Ήταν απόφαση και θέληση τότε των ΗΠΑ, άλλων συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και γι’ αυτό έγινε, δεν έλυνε κανένα ουσιαστικό θέμα φιλίας».

Κουτσούμπας για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για τον πόλεμο στο Ισράηλ και τη στήριξη στην Παλαιστίνη λέγοντας πως «απ' την πρώτη στιγμή το έχουμε πει, να το θυμίσω ξανά, δεν έχει καμιά ιδεολογική, πολιτική ή άλλη συγγένεια πολύ περισσότερο με τις μορφές πάλης που χρησιμοποιεί, με τη Χαμάς. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Καταρχάς είναι αντικομμουνιστική οργάνωση στη θεωρία και στη συγκρότησή της, μια ισλαμιστική οργάνωση.

»Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, άλλες χώρες και άλλα πολιτικά κόμματα δυστυχώς και στη χώρα μας δίνουν άλλοθι εν ονόματι της αυτοάμυνας στο κράτος δολοφόνο και κατακτητή του Ισραήλ» όπως είπε.

«Δεν μπορεί να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης για πολλές δεκαετίες τώρα και με αφορμή μια επίθεση που στοίχισε βεβαίως εκατοντάδες νεκρούς ισραηλινούς, οι περισσότεροι απ’ ότι αποδείχτηκε από φίλια πυρά τελικά, γιατί κυνηγούσαν τους μαχητές της Χαμάς εκείνη την πρώτη μέρα και σκότωναν κι αυτοί γυναικόπαιδα και παιδιά στην περιοχή αυτή, οι ισραηλινοί δηλαδή και να γίνεται αυτό το άλλοθι, είναι αίσχος».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. «Αυτό που εμφανίζεται απ’ την τηλεόραση ως καλό κλίμα, προειδοποιούμε ότι “το καλό κλίμα στο τέλος το τρώει ο γάιδαρος” λέει ο λαός μας. Και βεβαίως όλα αυτά που ειπώθηκαν μένουν ανοιχτά, εντάξει διάλογος γίνεται, όμως και “δύο κράτη η Κύπρος” είπε ο κ. Ερντογάν και τη Μονή της Χώρας την έχει κάνει τζαμί, απλά είπε ότι θα την ανοίγει, μα και την Αγιά Σοφιά την ανοίγει, πας, μπορείς να την επισκεφτείς αλλά είναι τζαμί!

»Και τα ζητήματα εδώ των γεωγραφικών περιοχών στο Αιγαίο επίσης έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της “γαλάζιας πατρίδας”, των γκρίζων ζωνών που λέει η Τουρκία και βεβαίως μια σειρά άλλα ζητήματα».