Πολιτική

Στο 20% ανεβάζει τον πήχη των ευρωκλογών ο Ν. Παππάς - «Καρφιά» κατά Σπίρτζη-Βασιλειάδη

Στο 20% ανεβάζει τον πήχη των ευρωκλογών ο Ν. Παππάς - «Καρφιά» κατά Σπίρτζη-Βασιλειάδη Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
«Υπάρχουν στελέχη που εκφράζουν και την προσωπική τους άποψη, πολλές φορές όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς», τόνισε ο Νίκος Παππάς

Στο 20% ανεβάζει τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς στελέχη του κόμματος που εκφράζουν προσωπικές απόψεις, διαφορετικές από αυτές του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι Σπίρτζης και Βασιλειάδης πήραν σαφείς αποστάσεις μετά την αποστροφή Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» και ακολούθησε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι οι δύο πρώτοι βρίσκονται «με το ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπάρχουν στελέχη που εκφράζουν και την προσωπική τους άποψη, πολλές φορές όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς. (...)Το κόμμα έχει συντεταγμένες λειτουργίες, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του», σχολίασε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Action 24.

«Εχουν διατυπωθεί απόψεις με τις οποίες εγώ διαφωνώ», είπε υπογραμμίζοντας ότι αν κάποιο στέλεχος του κόμματος λέει την προσωπική του άποψη, θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να το επισημαίνει αυτό.

Στο 20% πήχης των ευρωεκλογών

Αν και ο αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες ήταν το ποσοστό που είχε πετύχει στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δηλαδή 17,8%, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης (χθες) όσο και ο Νίκος Παππάς (σήμερα) ανεβάζουν τον πήχη στο 20%.

«Νομίζω ότι θα είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αλλάξει δραματικά την εικόνα του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος», είπε αρχικά ο Ν. Παππάς.

Ερωτηθείς αν προβλέπει ότι θα έχει το «2» μπροστά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες, απάντησε θετικά: «Ναι. Και πραγματικά θα ήταν μια δραματική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».

Αν, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει αυτό το ποσοστό; «Δεν θα έχουμε πετύχει αυτόν τον στόχο και θα κάτσουμε να δούμε γιατί δεν τον πετύχαμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια ανοδική δυναμική, η οποία είναι εξαιρετικά επίμονη», είπε.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο TRT Θεσσαλίας.

«Αυτό που ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιο μας, να στηρίξουν αυτούς τους πραγματικά εξαιρετικούς ανθρώπους και πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να μας δώσουν ένα τουλάχιστον πολύ δυνατό ποσοστό, το οποίο να έχει το "2" μπροστά του ουσιαστικά και να σταλεί ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλουμε, η οποία θα μπορεί να κυβερνήσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

{https://www.youtube.com/watch?v=p5BdXBzxXjI&t=1277s}