Πολιτική

Κουτσούμπας από Τούμπα: Πιστεύουν ότι ο λαός μας τρώει κουτόχορτο και θα ψηφίσει αλά Γιουροβίζιον

Κουτσούμπας από Τούμπα: Πιστεύουν ότι ο λαός μας τρώει κουτόχορτο και θα ψηφίσει αλά Γιουροβίζιον Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Κυριάκο Βελόπουλο εν όψει των ευρωεκλογών εξαπέλυσε από την Τούμπα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 32 χρόνια στην ΕΕ, αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχουν ίδιες τιμές εμπορευμάτων σε όλες τις χώρες κάνοντας πως δεν ξέρει ότι η ελευθερία διακίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων, ιδρυτική αρχή της ΕΕ, αυτό ακριβώς σημαίνει σχολίασε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Τούμπα.

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «ότι η κάθε πολυεθνική θα στέλνει τα εμπορεύματά της σε όποια χώρα θέλει και θα βάζει όποιες τιμές θέλει, με ένα και μόνο κριτήριο: το μέγιστο κέρδος της. Σας καλωσορίζουμε στο 1992, κύριε Μητσοτάκη, και στείλτε στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν, όσες επιστολές θέλετε παρουσιάζοντας την ΕΕ, τον εμπρηστή της ακρίβειας ως πυροσβέστη».

Ο γγ του ΚΚΕ συνέχισε να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση στέλνοντας το μήνυμα ότι «ως εδώ με την ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας. Ως εδώ, με το να θεωρούνται οι ανάγκες μας, ως δεύτερης κατηγορίας. Να ζούμε σε γειτονιές, με ελάχιστο πράσινο, πάρκα, χώρους αναψυχής για το λαό, με μεγάλη ατμοσφαιρική μόλυνση, όπως η Θεσσαλονίκη».

«Τώρα λοιπόν, το “ως εδώ” να γίνει “τώρα ΚΚΕ”. Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής! Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ!» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε του ψηφοφόρους να πουν όχι «στην πολεμική προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έναν ευρύτερο γενικευμένο πόλεμο, όχι στην εμπλοκή της χώρας μας, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, όχι στην μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και σε στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον λαό μας».

«Αυτό ζητά ο Μητσοτάκης, αέρα στα πανιά του για να τρέξει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης τετραετίας. Μόνο που έχει περάσει ένας χρόνος από το 41% και πολλοί είναι αυτοί που τώρα δεν ξεγελιούνται, θέλουν να του κόψουν τη φορά, και καλά θα κάνουν. Και η φόρα στον Μητσοτάκη δεν κόβεται με αυτούς που είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις απώλειες του, βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αποκάλεσε επίσης τον Κυριάκο Βελόπουλο, «το νέο αγαπημένο παιδί του συστήματος με ανοιχτή πολεμική σε κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, πασπαλισμένη με τον απαραίτητο αντικομμουνισμό».

Ο Δημήτρης Κουτσούμποας αναφέρθηκε και στον «κατάπτυστο νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου», όπως είπε «ενώ επέκρινε και τον νόμο που κατήργησε το οχτάωρο, του Χατζηδάκη;». «Πιστεύουν ότι ο λαός μας τρώει κουτόχορτο και θα ψηφίσει αλά Γιουροβίζιον!Δηλαδή, άλλα να πιστεύει κι άλλα να του βγάζουν αυτοί ως αποτέλεσμα! Είναι βαθιά γελασμένοι!» είπε Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σε αυτή τη μάχη πραγματικά δεν περισσεύει κανείς!» έκλεισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.