Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ψάχνοντας τη δεύτερη θέση και υψηλό ποσοστό

ΠΑΣΟΚ: Ψάχνοντας τη δεύτερη θέση και υψηλό ποσοστό
Με στόχο να πείσει τους πολίτες ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μετουσιώσει την αποδοκιμασία σε μια «αποτυχημένη» κυβέρνηση, που τους έχει δυσκολέψει τη ζωή, αλλά και να κάνει ζημιά στο σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάθος χρόνου προχωρά στις αυριανές ευρωεκλογές η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως εξηγούν στελέχη του κόμματος, το θέμα δεν είναι μόνο να αποδοκιμάσεις την κυβέρνηση, αλλά να στηρίξεις και μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να αποκτήσει η χώρα προοπτική εναλλακτικής εξουσίας.

Σύγκλιση με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου

Ειδικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς οι πολίτες που αμφιταλαντεύονται, στους οποίους ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται, λέγοντας ότι η Κυριακή είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να σταματήσει η «αλαζονική απάντηση του 41%» σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα, αν επιλέξουν να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στην ασυδοσία της ΝΔ, στηρίζοντας «αυτό που την πονάει περισσότερο», δηλαδή την αξιόπιστη, σοβαρή αντιπολίτευση. Στην ίδια κατεύθυνση ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη επιστρατεύει και την υπόσχεση για «μια προοδευτική χάρτα σύγκλισης για κοινές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, αλλά και κοινές δράσεις προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων», ανάμεσα στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Δεύτερη θέση και πρωτιά σε νομούς της Κρήτης

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέσει εκ νέου το τελευταίο διάστημα τη δεύτερη θέση και με αυξημένα ποσοστά που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή 4 ευρωβουλευτών. Ενδεικτική της αισιοδοξίας που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη είναι και η εκτίμηση ότι στην Κρήτη θα παιχτεί ένα ντέρμπι για την πρώτη θέση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στους τέσσερις νομούς. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος «αν πρασινίσουν» κάποιοι νομοί της Κρήτης, αυτό θα εκληφθεί ως ένα μεγάλο μήνυμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Χρυσός χορηγός της ΝΔ ο Κασσελάκης

Σκληρή είναι η ρητορική του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη και απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει διαρκώς ως «χρυσό χορηγό» της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι με δική του ευθύνη η συζήτηση την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και όχι μόνο, αντί για την ακρίβεια, την Υγεία και τις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις αναλώθηκε στα πόθεν έσχες και το Tik Tok. «Ήταν σουρεαλιστικό το σκηνικό. Πάνω από τις κόκκινες σημαίες ήταν η οθόνη με τα εκατομμύρια, τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τις offshore εταιρείες, τους φορολογικούς παραδείσους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.