Πολιτική

Η μάχη του σταυρού «έστειλε» εκτός ευρωβουλής γνωστά ονόματα

Η μάχη του σταυρού «έστειλε» εκτός ευρωβουλής γνωστά ονόματα
Γνωστά έγιναν τα ονόματα που έμειναν εκτός ευρωβουλής αλλά και όσοι εκλέγονται Ευρωβουλευτές.

Η μάχη του σταυρού είναι μια δεύτερη, παράλληλη, μάχη στη διάρκεια των Ευρωεκλογών. Όσοι κατάφεραν να εκλεγούν, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες, πανηγυρίζουν φυσιολογικά. Οι υπόλοιποι οφείλουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα και ν’ αποδεχθούν το αποτέλεσμα.

Ποια ηχηρά ονόματα από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στην Ευρωβουλή μετά την πρώτη πενταετία του. Όπως αντίστοιχα συνέβη με τη Μαρία Σπυράκη.

Επίσης τους απαιτούμενους σταυρούς δεν συγκέντρωσαν ο Πύρρρος Δήμας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Βίκυ Φλέσσα, η Βούλα Πατουλίδου και η Νόνη Δούνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις Ευρωβουλευτές. Το εισιτήριο για το Ευρωκοινοβούλιο δεν κέρδισαν ο Μάριος Αθανασίου, η Σοφία Μπεκατώρου, η Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Δώρα Τζαμπάζη.

Από τη στιγμή που το ΠαΣΟΚ δεν κατόρθωσε να καρπωθεί τέταρτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο είχε ως αντίκτυπο να μην εκλεγούν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης, Λευτέρης Καρχιμάκης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Καλλιακμάνης και Κωστής Χρυσόγονος.

Από την Ελληνική Λύση ο Άκης Τσελέντης κατέληξε τέταρτος σε σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου ήρθε τρίτη, ενώ η Καλλιόπη Ευαγγελίδου δεν τα κατάφερε με την Πλεύση Ελευθερίας.