Πολιτική

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ: Αποτίμηση και οδικός χάρτης, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ: Αποτίμηση και οδικός χάρτης, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει
Στην πρώτη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου μετά τις ευρωεκλογές προχωρά σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που ένταση αρχίζει να κλιμακώνεται στην Κουμουνδούρου για μια σειρά από θέματα.

Σύμφωνα, με πηγές του κόμματος, στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν επί τάπητος η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και ο ιδικός χάρτης της επόμενης μέρας.

Διαφορετικές προσεγγίσεις και απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι τα μόνα ζητήματα που έχουν ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, αλλά και δεν καταγράφεται ταύτιση απόψεων, ούτε στην αποτίμηση των ευρωεκλογών ούτε στο ποιά πρέπει να είναι στρατηγική συνεργασιών του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ορισμένα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και η Όγα Γεροβασίλη, έχουν υπενθυμίσει ότι είχε τεθεί προεκλογικά από τον Στέφανο Κασσελάκη ο στόχος για ένα αποτέλεσμα άνω του 20% και παράλληλα πολλοί προτείνουν κοινή εκλογική κάθοδο με άλλα προοδευτικά κόμματα στις επόμενες εκλογές, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει χαρακτηρίσει λάθος την ανακοπή της αυτόνομης πορείας της Κουμουνδούρου προς την εξουσία.

Επιπλέον, η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση μετακλητού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει τα αίματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Παραδοχή ορισμένων υπερβολών

Επομένως, η αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ενδεχομένως να κρύβει δυσκολίες για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τις τελευταίες μέρες μοιάζει να αντιλαμβάνεται ότι για πρώτη φορά οι πιέσεις που του ασκούνται εδράζονται στο έδαφος ενός όχι ικανοποιητικού αποτελέσματος. Σε αυτό το κλίμα, παραδέχθηκε χθες στον ΑΝΤ1 ότι ενδεχομένως να έχει υπερβάλει στις εμφανίσεις του σε εκπομπές ποικίλης ύλης, καθώς και στην προβολή της προσωπικής του ζωής, αλλά και στον χαρακτηρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενου».

Ταξίδι για επαφές στις ΗΠΑ

Με αυτά τα δεδομένα, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, μοιάζει να επιχειρεί να αποφύγει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, επιλέγοντας να μεταβεί για επαφές στις ΗΠΑ, με το εν λόγω ταξίδι να επιβεβαιώνεται από συνεργάτες του. Παρόλα αυτά, τα μέτωπα στο εσωτερικό του κόμματος είναι πιθανό να παραμείνουν ενεργά το επόμενο διάστημα, ιδίως μετά το «ξεκαθάρισμα» του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα είναι υποψήφιος σε έναν ενδεχόμενο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ακόμη και κόντρα σε μια υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.