Πολιτική

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη - Αναγκαίο ένα νέο κόμμα

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη - Αναγκαίο ένα νέο κόμμα Φωτογραφία: Eurokinissi
Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ απ' όλους

Μύδρους εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «Οι απολύσεις που έχουν γίνει είναι καθαρά απολύσεις πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, φεύγει».

«Οφείλει ο κ. Κασσελάκης και η Κουμουνδούρου να ενημερώσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι είναι αμειβόμενοι, ποιοι προσλήφθηκαν επί προεδρίας του, για να έχει πλήρη εικόνα η βάση του κόμματος», πρόσθεσε.

«Βλέπω διάφορες διαρροές από αυτούς τους κύκλους. (...) Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η βάση να γνωρίζει. Δίνουν διαρροές ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο, ο Σπίρτζης» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «εγώ ποτέ δεν είχα καμία αμειβόμενη σχέση με το κόμμα».

«Αυτό δείχνει και μία άθλια πρακτική όσων τα δίνουν από την Κουμουνδούρου. Δεν βοηθάει», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ο μεγαλύτερος χαμένος στις ευρωεκλογές»

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ απ' όλους «και έχει ευθύνη ο πρόεδρος γι' αυτό», τονίζοντας πως ο Κασσελάκης «δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» και πως απέτυχε το συγκεκριμένο στιλ επικοινωνίας.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «δεν έχει καμία σημασία» ενώ εξέφρασε τη θέση πως «αποδείχτηκε ότι ούτε ο κ. Κασσελάκης μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Ανδρουλάκης με το ΠΑΣΟΚ».

«Να δημιουργηθεί νέο κόμμα»

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη σύγκλισης του προοδευτικού χώρου, τονίζοντας ότι τα βήματα που θα γίνουν θα πρέπει να καταλήξουν «σε νέο κόμμα».

Ερωτηθείς αν γίνεται προετοιμασία για νέο φορέα, απάντησε ότι «προετοιμάζονται κινήσεις για τη σύγκλιση των κομμάτων».