Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φτώχεια και διχόνοια φέρνουν γκρίνια…

ΣΥΡΙΖΑ: Φτώχεια και διχόνοια φέρνουν γκρίνια…
Νέες μουρμούρες από τις απολύσεις και τις απομακρύνσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειωμό δεν έχει ο νέος καυγάς που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με εξαιτίας των δύο απολύσεων/απομακρύνσεων στελεχών, συγκεκριμένα των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα.

Μπορεί χθες να μην «τρίτωσε το κακό», όμως η εσωκομματική αντιπαράθεση δεν τελείωσε, με τον Γιώργο Τσίπρα να προχωρά σε οξύτατους χαρακτηρισμούς για την ηγεσία του κόμματος, με αφορμή όσα είπε για την υπόθεση του η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Βούλα Κεχαγιά. Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε υπονοούμενα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με προσλήψεις ευνοούμενων από τον ίδιο προσώπων και η μπάλα πήρε ξώφαλτσα και τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους

Ανασφάλεια στους εργαζόμενους στα κομματικά media

Ωστόσο, όλος αυτός ο καυγάς δεν φέρνει στην επιφάνεια μόνο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένος σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία μοιραία αναμένεται να οδηγηθούν, σύντομα ή λίγο αργότερα, σε νέα εφ όλης της ύλης σύγκρουση. Επιπλέον, φαίνεται να αποκαλύπτει ότι τα οικονομικά του κόμματος κινούνται σε πολύ οριακό επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί ευρύτερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους της Κουμουνδούρου. Ακόμη περισσότερο, αυτή η ανασφάλεια αφορά τους εργαζόμενους των κομματικών media, δηλαδή της Αυγής και του Κόκκινου, τα οποία απορροφούν πολύ μεγάλο μέρος της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και έχουν δεχθεί σκληρές επιθέσεις φιλοκασσελακικών στα social media, ιδίως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Οικονομική στενότητα και το μήνυμα «αργομισθίες τέλος»

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε, πάντως, θετικά για την ιστορία τη Αυγής και για τη συγκίνηση που ένιωσε όταν είδε φωτογραφία του Νίκου Μπελογιάννη στη δίκη του με την εφημερίδα, δήλωση που καθησύχασε κάπως τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι είχε μπερδέψει τον Νίκο Μπελογιάννη με τον Νίκο Πλουμπίδη. Εξάλλου, χθες, η Βούλα Κεχαγιά παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει οικονομική στενότητα στην Κουμουνδούρου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μισή κρατική επιχορήγηση του και για αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθεί να νοικοκυρέψει την κατάσταση. Επιπλέον, πηγές της Κουμουνδούρου μετά τις δύο απολύσεις στελεχών, ξεκαθάριζαν ότι στέλνεται ένα ευρύτερο μήνυμα ότι αργομισθίες τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η οξύτητα δείχνει το διευρυνόμενο χάσμα

Σε κάθε περίπτωση, οι χαρακτηρισμοί του Γιώργου Τσίπρας για «αθλιότητες», «κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων», «αηδία» μοιάζουν να αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο κλίμα στην Κουμουνδούρου, όπως και η αναφορά του για «την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου», οι οποίοι είναι «επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι». Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, αν και όχι με αυτή την οξύτητα ερμήνευσε ως εσωκομματική δίωξη και τη δική του απόλυση ο Θανάσης Θεοχαρόπολος. Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης, όχι μόνο κατέθεσε πρόταση για Διαύγεια στα οικονομικά των κομμάτων, αλλά κάλεσε και τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει πρώτος στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο κόμμα και στα ινστιτούτα του καθώς και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί της Προεδρίας του.

# TAGS