Πολιτική

Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν θα είμαι απούσα

Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν θα είμαι απούσα Φωτογραφία: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS
Η Άννα Διαμαντοπούλου διέψευσε ότι συγκεντρώνει υπογραφές για την υποψηφιότητά της στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Οτιδήποτε και να γίνει δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας για το αν θα θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Με αφορά άμεσα σε κάθε περίπτωση. Οτιδήποτε και να γίνει δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία», τόνισε η πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Και δεν είναι μόνο η παρουσία μου ως υποψήφια που πρέπει να λάβω όλα αυτά υπόψη και ξέρω τις δυσκολίες. Γιατί μου λένε όλοι κομματικοί μηχανισμοί… εντάξει οι κομματικοί μηχανισμοί μας έφεραν εδώ που μας έφεραν», σημείωσε και διέψευσε ότι συγκεντρώνει υπογραφές για την υποψηφιότητά της στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί του κόμματος, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να μπορεί να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

«Δεν είναι απλά η δημοσιότητα… είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει η δημοσιότητα και να ξαναμπώ πάλι για να κάνω τα ίδια που έχω κάνει πολλές φορές κι έχω απομακρυνθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, που θα το συνιστούσα σε όλους τους πολιτικούς», επεσήμανε.

«Για να γίνει ένα βήμα πρέπει να έχει κάποιος όλα τα χαρακτηριστικά που σας είπα. Τα εξετάζω, τα δουλεύω, τα μελετώ με πολύ καλά επιτελεία και εφόσον γίνει αυτό το βήμα πιστεύω ότι θα μπορέσω να παρουσιάσω αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος», συμπλήρωσε, αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει χρονικά πότε θα κάνει αυτή την κίνηση, αλλά επανέλαβε ότι η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών «δεν είναι κάτι που με αφήνει αδιάφορη».

Η Άννα Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ «είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται». Ο πενταετής κύκλος της ΝΔ κλείνει σε πολλές πλευρές, επεσήμανε και τόνισε πως όταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση σε μια χώρα «αναπτύσσεται εσωτερική και τα μεγάλα κόμματα που είναι μόνα τους κινδυνεύουν από τη δική τους διάσπαση. Στη ΝΔ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό σπρώξιμο προς τα Δεξιά».

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ από τους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι σε βέρτιγκο».

«Όλο το πολιτικό σύστημα, αν δεν υπάρξει κάτι ισχυρό και δυνατό που θα έχει μία κούρσα στις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί. Να έχουμε μικρά κόμματα ή 15-20 που θα συνεργάζονται μεταξύ τους. Δεν έχουμε κουλτούρα συναίνεσης», επεσήμανε.

{https://www.youtube.com/watch?v=ySc_2RUm0QQ}