Πολιτική

Ανδρουλάκης: Δεν θα βάλω κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα Δούκα, θα βρεθεί λύση

Ανδρουλάκης: Δεν θα βάλω κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα Δούκα, θα βρεθεί λύση Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Υπάρχουν τρόποι, είπα μία άποψη στην επιτροπή καταστατικού, θα αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βάζοντας τέλος στη συζήτηση περί ασυμβίβαστου, με αφορμή το καταστατικό του κόμματος.  

«Είπα ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι υποψηφιότητες. Υπάρχει μία συγκεκριμένη τροπολογία που διαβάζω ότι ήταν δική μου εφεύρεση το 2013. Δεν ισχύει αυτό. Είναι από το 2008 στο καταστατικό μας, μπήκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Εγώ το 2013 έβαλα μία τροπολογία που δεν έχει σχέση με αυτή, που έλεγε ότι όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, τότε απαγορεύεται να είσαι και στα κεντρικά όργανα του κόμματος», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι στόχος του τότε ήταν το κράτος να μην είναι λάφυρο των κομμάτων.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε: Επρέπε να γνωρίζει ο κ. Δούκας τη διάκριση μεταξύ της δικής μου πρωτοβουλίας και της παλαιότερης, διότι το 2013 αυτός που ανέλαβε να συνγράψει τα ασυμβίβαστα είναι ο σημερινός στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Πρωτόπαππας».

Εστιάζοντας στην ουσία, τόνισε: «Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά. Υπάρχουν τρόποι, είπα μία άποψη στην επιτροπή καταστατικού, θα αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία, θα ξεπεραστεί και θα προχωρήσουμε κανονικά. Θα βρεθεί ένας τρόπος από την αρμόδια επιτροπή ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο, να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Mega.