Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης είπε σχεδόν «live your myth in Greece» στους εργαζόμενους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης είπε σχεδόν «live your myth in Greece» στους εργαζόμενους Φωτογραφία: SOOC/ NIKOS LIBERTAS
Η ειδυλλιακή κατάσταση που περιέγραψε ισχύει μόνο για τον Μητσοτάκη και τους ισχυρούς φίλους του, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια φανταστική χώρα αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μιλάει σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο CNN.

Ισχυρίστηκε ότι η εξαήμερη εργασία που καθιέρωσε η κυβέρνησή του ισχύει για ελάχιστους εργαζόμενους και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν καθιερώσει την… 4ήμερη εργασία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

«Η ειδυλλιακή κατάσταση που περιέγραψε ο πρωθυπουργός για τους εργαζόμενους στη χώρα (σχεδόν τους είπε ότι “live your myth in Greece”), δυστυχώς ισχύει μόνο για τον ίδιο και τους ισχυρούς φίλους του», τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι και εργαζόμενες γνωρίζουν βέβαια ότι η αντεργατική ρύθμιση για την 6ήμερη εργασία είναι εδώ, ότι η ελαστικοποίηση και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι ο κανόνας, ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρεπείς μισθούς και σοβαρή κρατική παρέμβαση απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.