Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου στη Λευκωσία

Συνάντηση Δένδια με τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου στη Λευκωσία
Ολοκληρώνοντας χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου, την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έγινε δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεώργιο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «Είναι αυτονόητο ότι δεν «έτυχε» να βρίσκομαι εδώ σήμερα, τη 15η Ιουλίου, 50 χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα που απετέλεσε την Κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που 50 χρόνια μετά δεν έχουν αρθεί οι συνέπειες αυτής της παράνομης, παντελώς αντίθετης με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολής. Είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας όμως της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά νομίζω ερμηνεύοντας τις σκέψεις όλων των Ελλήνων, απανταχού της γης, θέλω να πω ότι για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον. Για τον Ελληνισμό, για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η Κύπρος κείται πλησίον.»

Ενώ σε ανάρτησή του στο X δήλωσε ότι «Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που 50 χρόνια μετά δεν έχουν αρθεί οι συνέπειες αυτής της παράνομης, παντελώς αντίθετης με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολής. Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας όμως της Ελληνικής Δημοκρατίας και ερμηνεύοντας τις σκέψεις όλων των Ελλήνων, απανταχού της Γης, θέλω να πω ότι για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον. Για τον Ελληνισμό, για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κύπρος κείται πλησίον.»

{https://x.com/nikosdendias/status/1813124108189585707?s=48&t=dJFRW3Ar5JDE5D2u7yu5MQ}