Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Μας έχει συνηθίσει σε μεγαλοστομίες

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Μας έχει συνηθίσει σε μεγαλοστομίες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Η απόσταση Μητσοτάκη από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει σε συνεντεύξεις σε «προστατευμένο περιβάλλον», και το ίδιο έπραξε και σήμερα στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζει στην ανακοίνωσή του λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μας έχει συνηθίσει και στις μεγαλοστομίες, οι οποίες όμως απλώς υποκρύπτουν τη διάθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών.

»-Για την εξοντωτική ακρίβεια στο ρεύμα, αναγκάστηκε να υποσχεθεί μια επιδότηση για τον Αύγουστο, για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.
»-Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, τα οποία αρνείται καν να κατονομάσει ως τέτοια, προανήγγειλε έκτακτη φορολόγηση μόνο τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πριν τον καλωσορίσουμε για την προσχώρηση στο αναγκαίο μέτρο που μετ΄επιτάσεως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες.
»-Για την περίφημη «τοξικότητα» στην πολιτική ζωή, αρκούμαστε να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει μόνο η περίπτωση Αυγενάκη για την οποία ρωτήθηκε. Θυμάται μήπως τον Δ. Κυριαζίδη με τα «αστειάκια» του ή, ακόμη χειρότερα, τα λεγόμενα Σκέρτσου περί «ζιζανίων που δεν πρέπει να ξαναφυτρώσουν»;
»-Για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την αδράνειά του την πρόδωσαν οι αμήχανες απαντήσεις του – ακόμη και η μάλλον αθέλητη αναφορά του στα μονοπώλια στην ακτοπλοϊα, τα οποία δεν έχει καμιά διάθεση ούτε καν να αγγίξει, παρότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή πλαφόν.
»-Για την κατάσταση στην Υγεία και την έλλειψη γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού, κι αυτό μόνο και μόνο για να βρει μια λύση-μπάλωμα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει, η πολιτική της κυβέρνησής του δεν φέρνει τίποτα καλό για την κοινωνική πλειοψηφία».